Aproape 250 de sancțiuni aplicate de polițiști în câteva ore

521 de persoane au fost legitimate, 321 de autovehicule au fost verificate, s-au efectuat 127 de testări pentru depistarea consumului de alcool și s-au controlat 19 societăți comerciale de către echipele mixte polițiști-jandarmi, vineri.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 242 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 42.995 de lei, au fost reținute cinci permise de conducere și șase certificate de înmatriculare și au fost identificați 11 autori de infracțiuni în dosare penale rămase inițial cu autori necunoscuți.

Acțiunile s-au desfășurat în intervalele orare 07.30 – 11.00 și 23.00 – 03.00, de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău, împreună cu cei ai Secției nr. 1 Poliție Rurală Zalău și cu jandarmii sălăjeni. Scopul acțiunilor a fost menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prevenirea și descurajarea faptelor de natură penală și contravențională, reducerea riscului rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc în mediul stradal.

Polițiștii sălăjeni vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, în cooperare cu alte structuri de aplicare a legii, pentru prevenirea și descurajarea faptelor infracționale, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, fluidizarea traficului rutier și combaterea infracționalității stradale.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *