februarie 9, 2023

Aproape 1500 de case din sase localitati au ramas fara curent electric din cauza ninsorii

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Salaj s-a întrunit duminica, 16 decembrie, la ora 9.00, la sediul Institutiei Prefectului, pentru gestionarea eficienta a situatiilor de urgenta generate de fenomenele meteo periculoase. La ora transmiterii acestei informari, la nivelul judetului Salaj nu exista drumuri blocate si nici nu s-au înregistrat evenimente rutiere, dar pe unele artere se circula îngreunat, în conditii de iarna. Pe drumurile nationale se intervine cu 26 de utilaje, dintre care cinci în zona Meses. Pe drumurile judetene intervin, dupa caz, utilaje ale autoritatilor locale sau ale firmelor cu care au fost contractate lucrarile de întretinere a drumurilor pe timpul sezonului rece. Pentru drumurile judetene, Consiliul Judetean Salaj a instituit un serviciu de permanenta, probleme întâlnite putând fi semnalate, la orice ora, la numarul de telefon 0741.118.384. Caderile masive de zapada au afectat doua linii electrice, respectiv linia Rastoci, cu localitatile Simisna, Rus si Fântânele – 849 consumatori si linia Cehu Silvaniei, cu localitatile Biusa, Horoatu Cehului si Alunis – 576 consumatori, care au ramas fara energie electrica. Echipele de interventie au reusit repunerea în functiune a liniei Rastoci, în acest moment intervenindu-se pentru repunerea în functiune a liniei Cehu Silvaniei. Politistii rutieri, inclusiv patrulele de la sectiile de politie, sunt la datorie pentru prevenirea accidentelor de circulatie grave si mentinerea unei atitudini prudente în trafic. Având în vedere conditiile meteo nefavorabile Politia recomanda ca înainte de a porni la drum, conducatorii auto sa se intereseze de starea drumurilor si sa aibe echipate autoturismele cu anvelope de iarna. Prevederile legale în vigoare interzic circulatia autovehiculelor, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara a face referire la vreo data calendaristica.

rn

Duminica diminea?a in jurul orei 8:00, pompierii de la Garda Ileanda au intervenit pentru a înlatura un copac cazut pe carosabil pe drumul DN 1C in aprop. loc. Dabaceni. Pompierii au intervenit cu 1 ASAS.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut