septembrie 21, 2023

Aproape 1500 de brazi, de cumpărat de la ocoalele silvice

0

Direcția Silvică Sălaj a primit aprobare de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pentru a valorifica în această perioadă 1.461 de pomi de Crăciun.

Sălăjenii interesați să achiziționeze un brad sau un molid născut și crescut în pădurile locale se pot adresa ocoalelor silvice zonale sau pădurarilor.

Viorel Mihiș, directorul Direcției Silvice Sălaj, a precizat că, din cei 1.461 de pomi de Crăciuni aprobați pentru valorificare în acest an, 950 sunt din specia brad, iar restul, molid și alte rășinoase.

Prețurile minimale de valorificare a brazilor din pădurile Sălajului sunt cuprinse între 25 lei (pentru un brad cu înălțimea de 0,70-1,30 metri) și 35 de lei (pentru un brad cu înălțimea între 2 și 3 metri), în timp ce prețul la molid începe de la 15 lei și poate ajunge la 25 de lei, în funcție de înălțime.

La acest preț, se pot adăuga costuri pentru transport, manipulare, depozitare. etc. Se pot onora și comenzi speciale pentru brazi peste 3 metri înălțime, însă trebuie aprobate de comitetul director al Direcției Silvice și prețul va porni de la minim 25 de lei/ metru.

Romsilva a subliniat și faptul că recoltarea pomilor se va face numai în cazul în care există cereri, evitându-se recoltarea fără a fi asigurată desfacerea.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut