octombrie 3, 2022

Aproape 1.400 de case din sase localitati salajene au ramas ieri fara curent electric

Ninsoarea care s-a abatut peste Salaj a afectat doua linii electrice, astfel ca aproape 1.400 de case din sase localitati salajene au ramas ieri fara curent electric. 

rn

Pe linia Rastoci – cu localitatile Simisna, Rus si Fântânele – au fost 849 de locuinte care au ramas fara electricitate. De asemenea, pe linia Cehu Silvaniei – cu localitatile Biusa, Horoatu Cehului si Alunis – au fost alte 576 de locuinte care au ramas fara energie electrica.
Echipele de interventie au reusit ieri repunerea in functiune a liniei Rastoci destul de repede, iar linia Cehu Silvaniei a fost si ea repusa in functiune dupa masa.
Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Salaj s-a intrunit ieri, duminica 16 decembrie, la ora 9.00, la sediul Institutiei Prefectului, pentru gestionarea situatiilor generate de ninsoarea care s-a abatut peste judet. S-a constatat ca sunt artere pe care se circula ingreunat, in conditii de iarna si s-a intervenit pe drumurile nationale cu 26 de utilaje, dintre care cinci in zona Meses. Pentru drumurile judetene, Consiliul Judetean Salaj a instituit un serviciu de permanenta, problemele putând fi semnalate, la orice ora, la numarul de telefon 0741.118.384.  stop_coloana
O situatie de urgenta a fost ieri dimineata, in jurul orei 8:00, pe drumul national 1C, in apropierea localitatii Dabaceni, unde pompierii de la Garda Ileanda au intervenit pentru a inlatura un copac cazut pe carosabil.

rn

Explicatie foto 1: In Zalau, pe bulevard s-a putut circula cat de cat dupa ora 10:00, dar in cartiere zapada a fost stapana pe strazi toata ziua. De zapada de pe trotuare nu s-a atins nimeni, asa ca pietonii au infruntat nametii. A fost, ce-i drept, si cate o situatie in care unii cetateni au pus umarul sa faca un om de zapada, mai adunand astfel din stratul gros de nea, cum a fost cazul vis-a-vis de Scala.
Explicatie foto 2: Drumul judetean 191 era ieri la ora 10:00 complet sub nameti in zona Valcau de Jos

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.