Aplicarea split TVA a inceput de la 1 martie

Contribuabilii ar face bine sa-si verifice atent si permanent situatia financiara la Fisc

rn

Ordonanta care prevede aplicarea platii defalcate a TVA, cunoscuta ca si split TVA, stabileste ca firmele platitoare de TVA care, incepand cu 1 martie 2018, inregistreaza obligatii fiscale reprezentand TVA restant si neachitat in termen de 60 de zile de la scadenta pentru anumite plafoane sunt obligate sa deschida si sa utilizeze cel putin un cont TVA, incepand cu data de 1 a celei de-a doua luni urmatoare celei in care s-a implinit termenul de 60 de zile lucratoare de la scadenta.
Conform Agentiei Nationale de Administratie Fiscala (ANAF), plafoanele eu fost stabilite la anumite valori: 15.000 de lei in cazul contribuabilior mari, 10.000 de lei pentru cei mijlocii si 5.000 de lei pentru restul contribuabililor.
"Contribuabilii nu sunt intotdeauna instiintati daca au probleme, daca au restante. Foarte bine poti sa te crezi un contribuabil care a achitat toate darile la stat, mai ales pe partea de TVA, dar Fiscul sa fie de alta parere, pentru ca fisa platitorului nu a fost reglata corespunzator sau banii vizati pentru TVA au fost redirectionati de Fisc pentru alte debite pe care fiscul credea ca debitorul le are fata de Fisc", spune cunoscutul consultant fiscal salajean Alexandru Tamba.
Tocmai de aceea ANAF le recomanda contribuabililor "sa sufle si in iaurt" si sa-si verifice permanent situatia financiara.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *