noiembrie 29, 2022

Aplicarea legii salarizarii va lua cel puțin patru ani

Proiectul Legii salarizarii elaborat de Ministerul Muncii va fi discutat de PSD și în coaliție, iar aplicarea legii de la care bugetarii așteapta creșteri salariale importante se va face în mi-nimum patru ani, dar nu s-a stabilit numarul tranșelor și cât de mare e prima, a spus ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, preluat de Mediafax. Ministrul Finanțelor a fost întrebat ieri de jurnaliști daca prima tranșa va prevede o majorare a salariilor bugetarilor cu 10 la suta, iar Teodorovici a afirmat ca deocamdata nu se știe rata creșterii. “Trebuie sa știm clar care este forma pe care se merge în primul rând de catre Ministerul Muncii, pentru ca noi așezam practic impactul acestei forme finale a Legii salarizarii, iar dupa aceea, în paralel cu modul de elaborare a Bugetului pe 2016, putem spune exact daca da, și daca da, în câte tranșe și mai ales cât de mare e prima tranșa din 2016, pentru ca de fapt asta e primul pas. stop_coloana Noi am spus inițial, undeva la minimum patru ani, sa aplicam aceasta lege, pentru ca impactul este unul consistent”, a spus Teodorovici. Ministrul a precizat ca anul viitor nu va fi o creștere sa-lariala foarte consistenta, pentru ca au fost deja luate foarte multe masuri cu un impact bugetar însemnat.
“Sper sa nu se mai aprobe, la nivelul Parlamentului, și alte inițiative care sa aiba un impact bugetar și care sa nu fie luate de noi în calcul și atunci, automat, se schimba iar discuția”, a spus ministrul Finanțelor, afirmând și ca llegea va intra în Parlament în noiembrie.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *