decembrie 7, 2022

Apicultorii pot cere pana in 15 august bani prin Programul National Apicol 2017 – 2019

Agentia de Plati si Interventei pentru Agricultura (APIA) ne informeaza ca a fost publicata in Monitorul Oficial Hotararea de Guvern nr. 433 privind Aprobarea Programului National Apicol pentru perioada 2017 – 2019, a normelor de aplicare, precum si a valorii sprijinului financiar. 

Calin Pernes, director executiv al APIA Salaj, precizeaza ca pana la data de 15 august se pot depune cererile de plata pentru accesarea Programului National Apicol (PNA) in anul 2017. Beneficiarii sunt apicultorii, persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale. Beneficari pot fi si cooperativele agricole recunoscute conform legislatiei in vigoare.
Obiectivele programului sunt imbunatatirea productiei si comercializarii produselor apicole, prin acordarea de sprijin financiar apicultorilor, pentru achizitionarea de medicamente pentru tratarea varoozie si nosemozei, pentru colectoare de polen, colectoare de propolis, uscator de polen sau incalzitor de miere, pentru matci sau familii de albine.
Valoareea sprijinului financiar acordat prin Programul National Apicol ptentru perioada 2017 – 2019 este de 97.926.000 lei, din care suma de 48.813.000 lei reprezinta contributia Uniunii Eurpene la programele apicole nationale.
Gheorghe Ursente, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Salaj, spunea ca pentru trei ani (2017, 2018, 2019) suma este cam subtire. Dar decat deloc.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *