APIA dă startul plăților în avans

APIA a dat startul Campaniei de plată în avans în cadrul schemelor de plăți directe și al măsurilor de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale pentru cererile de plată depuse în Campania 2021.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 1053/2021 au fost stabilite pentru anul 2021 cuantumurile la hectar pentru plata unică pe suprafață, plata redistributivă și intervalele de suprafață pentru care se acordă aceasta, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, plata pentru tinerii fermieri și plafonul aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine, astfel:

Schema de plată unică pe suprafață: 95,4751 euro/ha

Plata redistributivă

primul interval: 1-5 ha inclusiv: 5,0000 euro/ha

al doilea interval: peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv 48,1457

Plata pentru înverzire: 57,8931 euro/ha

Plata pentru tinerii fermieri: 40,4514 euro/ha

Schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine: 17,2430 euro/cap

”Această măsură va sprijini și va spori fluxul de numerar al fermierilor afectați de criza provocată de pandemia de COVID-19 și de impactul condițiilor meteorologice nefavorabile din întreaga UE. Unele regiuni au fost grav afectate, de exemplu, de inundații. Măsura le va permite statelor membre să le plătească fermierilor sprijin pentru venit și să aplice anumite scheme de dezvoltare rurală cu un nivel mai ridicat al avansurilor. Guvernul condus de premierul Florin Cîțu și Comisia Europeană au oferit sprijin sectorului agroalimentar pe tot parcursul crizei provocate de pandemia de COVID-19 prin sporirea flexibilității și prin măsuri specifice de piață”, crede europarlamentarul sălăjean Daniel Buda.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *