Apel pentru contribuții la revista Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău

0
78

Colegiul editorial al revistei Acta Mvsei Porolissensis vă invită să contribuiți printr-un studiu științific sau recenzie la apariția numărului XLIII / 2021. Sunt acceptate contribuții din domeniile arheologie,  istorie antică, epigrafie, numismatică, restaurare, conservare precum și din domenii interdisciplinare, palierul cronologic acoperit fiind încadrat între Preistorie și Evul Mediu.

Lucrările trebuie să se inscrie în tematica generală Artefactele și contextele lor arheologice. De la descoperire la conservare, restaurare și valorificare științifică.

Acta Mvsei Porolissensis este revista Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, editată începtând cu anul 1977, la aniversarea a 25 de ani de la infințarea muzeului.

Numerele anterioare ale revistei pot fi accesate la: http://muzeuzalau.ro/acta-mvsei-porolissensis/

Procesul de recenzare (blind peer review) al articolelor are ca scop urmărirea calităţii studiilor şi eventualele îmbunătăţiri care se pot aduce acestora. Recenzarea manuscriselor se va face de către doi specialiști în domeniul respectiv, sub anonimat. Articolele rvor fi trimise în format electronic până la data de 1 septembrie 2021, pentru ca atât recenzarea cât și editarea să fie efectuată în parametrii optimi, publicarea revistei fiind prevăzută pentru decembrie 2021/ianuarie 2022.

Manuscrisele trebuie trimise la următoarele adrese: Dr. Sanda Băcueț-Crișan: sandabacuet2001@yahoo.ro (Neolitic), Dr. Ioan Bejinariu, bion_1867@yahoo.com, Dr. Horea Pop, horeapopd@yahoo.com (Epoca metalelor), Dr. Dan Deac, dandeac12@gmail.com, Dr. Horațiu Cociș, hcociș12@gmail.com (Epoca romană), Dr. Dan Băcueț-Crișan, bacuetz@yahoo.com (Migrații, Ev Mediu), Dr. Emanoil Pripon, emanoilpripon@yahoo.com (Restaurare și conservare). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.