Apel catre salajeni: Sa ajutam copiii sa invete de acasa

O campanie de strangere de fonduri demarata de catre Asociatia RO100 Zalau se desfasoara in prezent, pentru a asigura accesul tuturor elevilor din judet la invatamantul on-line.
Toata lumea poate contribui la campania "Doneaza si ajuta un copil din Salaj sa poata participa la scoala online", prin donarea de telefoane, tablete sau calculatoare functionale.
Potrivit unor statistici ale Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, peste 5.000 de copii din judet nu au acces la scoala online, care a devenit obligatorie.
Va prezentam scrisoarea publica postata de un grup de salajeni pe contul lor de Facebook:
"Ro 100 Zalau face un apel public la intreaga societate civila din Salaj, la mediul de afaceri, autoritati, institutii publice, partide politice, parinti, profesori si la fiecare salajean in parte, sa se alature demersului prin intermediul caruia, impreuna, sa asiguram accesul la educatie pentru cat mai multi dintre copiii care "au ramas pe dinafara" in aceste zile si nu pot partcipa la scoala online! Vina nu este a lor, este una colectiva, a noastra, a tuturor, indiferent ca suntem parinti, profesori, autoritati sau simpli cetateni.
Pandemia generata de Covid -19 a adus dupa sine inchiderea scolilor si educatia copiilor s-a mutat in online. Multi dintre noi ne-am bucurat: sistemul din Romania avea nevoie de un restart, un upgrade si o adaptare la nevoile contemporane! Dar, surpriza: conform unei statistici a Inspectoratului scolar Judetean Salaj peste 5000 de copiii din judet nu au acces la "scoala online", care a devenit obligatorie.
Daca pana acum un procent important dintre parinti reuseau, singuri sau cu ajutorul societatii civile, sa achizitioneze o unifoma, un ghiozdan cu rechizite si cateva manuale, pentru a-si trimite copiii la scoala, acestia s-au trezit efectiv in imposibilitatea de a le oferi celor mici acces la tehnologia necesara invatamantului la distanta. Este vorba de device-uri, acces la internet si abilitati digitale.
Cum te poti implica?
1. Poti dona materiale (hardware, software, cartele net) noi, sau vechi, dar in stare de functionare;
2. Poti dona bani, cu ajutorul carora colegii nostri pot achizitiona materiale. Cont: RO45BTRLRONCRT038695000C. Titular: Platforma Romania 100. Detalii plata: educatie online;
3. Poti dona servicii de service IT si consultanta in vederea instalarii device-urilor sau dobandirii de abilitati digitale;
4. Poti fi ambasador al proiectului si sa duci mesajul campaniei mai departe, in comunitatea sau compania ta;
5. Ne poti recomanda copii care isi doresc si au nevoie de un device sau consultanta pentru a participa la scoala online.
Empatia si solidaritatea sunt cuvintele laitmotiv ale acestei perioade! Va chemam alaturi de noi sa contribuim, impreuna si sincronizat, la reducerea abandonului scolar, la diminuarea diferentelor in instruirea elevilor si redarea dreptului la educatie pentru cat mai multi dintre copiii salajeni.
Viitorul lor depinde de noi , asa cum si viitorul nostru depinde de ei si educatia lor.
Detalii despre proiect si despre cum va puteti implica, gasiti aici: https://bit.ly/2Sz7xbk ", transmite Asociatia RO 100 Zalau. 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *