Apel al celor de la SMURD pentru donarea de plasmă convalescentă

Salvatorii de la SMURD, cei care ştiu „din interior” cum se dă bătălia cu noul Coronavirus, fac un apel către cei care s-au vindecat de COVID-19 pentru donarea de plasmă convalescentă, în cadrul campaniei naţionale “Pentru ca alții să trăiască, donează plasmă”!

„Ne adresăm vouă, tuturor celor care ați suferit, ați luptat și ați învins în lupta cu COVID-19. Ne adresăm vouă, tuturor celor care ați trecut prin momente cumplite și ați simțit pe propria piele ce înseamnă acest virus groaznic. Ne adresăm vouă și vă rugăm să-i ajutați și pe cei care duc în aceste zile crunta bătălie de a rămâne în viață. Plasma le-ar fi de mare ajutor și doar voi, cei care v-ați făcut bine, puteți dona. Vă rugăm din suflet, contactați cel mai apropiat centru de transfuzie sanguină și donați plasmă. O oră din viața voastră, poate salva o viață”, precizează cei de la ISU SMURD.

Recoltarea de plasmă convalescentă se face, în Sălaj, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Zalău.

Potrivit directorului Centrului, Cristina Ilieş, până în prezent nouă persoane s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Zalău pentru recoltarea de plasmă convalescentă.

Terapia cu plasmă recoltată de la persoane aflate în convalescenţă în tratamentul COVID-19 este utilizată şi în România, după ce ea a avut rezultate bune în SUA.

„Invit la noi, la Centru, persoanele care pot dona plasmă convalescentă. Este vorba de cei care s-au tratat de COVID-19 în spital şi pot veni la noi cu biletul de externare, la 14 zile de la confirmarea vindecării, dar şi de cei care s-au tratat acasă. Aceştia pot dona plasmă la 14 zile după încetarea perioadei de izolare, în cazul în care sunt în evidenţa Direcţiei de Sănătatea Publică, sau la 28 de zile după un test PCR pozitiv, realizat la o clinică privată, fără a fi luat în evidenţa autorităţilor. De asemenea, cei asimptomatici, dar confirmaţi ca pozitivi printr-o testare rapidă, efectuată voluntar, pot dona la minim 14 zile de la data efectuării testului”, precizează Cristina Ilieş.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină subliniază faptul că cei care donează plasmă convalescentă trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii de sănătate ca cei care donează sânge.

Mai multe informații puteți găsi accesând adresa www.donare-sange.ro.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.