Apartinatorii pacientilor de la Urgenta vor vedea pe un monitor informatii despre bolnav

Apartinatorii pacientilor de la Urgenta vor vedea  pe un monitor informatii  despre bolnav

Apartinatorii pacientului adus la Urgenta Spitalului Judetean vor putea urmari din sala de asteptare, pe monitoare, in ce stadiu al tratamentului se afla bolnavul.

rn

Consiliul Judetean Salaj a demarat ieri implementarea proiectului unei aplicatii informatice cu scopul îmbunatatirii relatiei de comunicare intre echipa medicala, pacienti si apartinatorii pacientilor.
Proiectul are ca scop sa preia, complementar, prin intermediul unei aplicatii informatice, functia de informare a apartinatorilor pacientilor Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean, cu privire la stadiul de interventii pe care le parcurge pacientul pe întreg traseul acestuia de investigatii medicale si diagnostic, odata prezentat la Unitatea de Primiri Urgente.
Concret, vor fi montate mai multe monitoare prin care apartinatorii vor putea vedea care este stadiul tratamentului urmat de pacient.

rn

Cum va functiona sistemul

rn

Apartinatorii pacientilor vor urmari pe ecranele amplasate în sala de asteptare codul de înregistrare al pacientului si vor cunoaste etapele de investigatie medicala în care se afla pacientul, vor sti care este codul de urgenta în care acesta este încadrat, care sunt timpii reglementati pentru codul de urgenta respectiv, dar si care este gradul de încarcare cu pacienti, adica investigatiile aflate în curs pe fiecare dintre etapele (sectiile medicale) respective.
De asemenea, aplicatia afiseaza într-o secventa distincta, centralizatoare, având capacitatea de actualizare permanenta, informatii cu privire la numarul de medici de garda la Unitatea de Primiri Urgente, asistenti medicali UPU, alt personal din cadrul UPU, numarul de pacienti pe fiecare cod de urgenta prezenti si înregistrati în UPU la momentul afisarii.
"Aplicatia informatica, vine sa sprijine nevoia de informare în timp real a apartinatorilor pacientilor prezentati la Unitatea de Primiri Urgente si se alatura, în acest sens, demersurilor de comunicare ale echipei UPU – SMURD din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau", transmit reprezentantii Spitalului Judetean.
"Speram sa fi contribuit cu înca un proiect la o mai potrivita si corecta atitudine a serviciilor medicale de urgenta în raport cu pacientii si apartinatorii acestora. Ne preocupa în acelasi timp sa asiguram o capacitate de raspuns sporita si îmbunatatita a serviciului de urgenta si pregatim în acest sens un alt proiect care se refera la extinderea si dotarea UPU – SMURD Salaj", ne-a spus Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *