februarie 9, 2023

Apă la program sau deloc din cauza secetei. Trei comune afectate în Sălaj

Compania de Apă Someș – Sucursala Zalău a notificat trei primării sălăjene, până în prezent, că localnicii vor avea apă la program sau deloc până la disponibilitatea sursei, din cauza suprasolicitării sistemului în contextul secetei pedologice și a faptului că oamenii utilizează apa în alte scopuri decât cele strict gospodărești.

De decizia reprezentanților CAS Someș sunt vizate satele Valea Leșului și Preluci din comuna Lozna, satele Valcău de Jos, Valcău de Sus, Lazuri, Subcetate și Ratovei din comuna Valcău de Jos, unde apa se furnizează la program, iar în satele Gălășeni, Tămașa, Petrindu, Cuzăplac din comuna Cuzăplac furnizarea apei s-a sistat.

Așadar, sunt peste 2000 de locuitori afectați de noul program de furnizare a apei prin rețele administrate de Compania de Apă.

Mai mult, locuitorii sunt rugați să consume apa strict pentru consumul casnic, și nu pentru lucrări agricole sau zootehnice.

Programul de furnizare a apei a fost stabilit în comuna Valcău pentru intervalul orar 8.00-11 și 18.00-21.00.

Marcel Zaharia, directorul Sucursalei Zalău a CAS Someș, a preizat că reprezentanții societății fac eforturi pentru restabilirea continuității furnizării serviciului de alimentare cu apă.

Problema este că bazinele de stocare a apei se golesc din cauza consumului mare de apă i a lipsei ploilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut