Anul viitor va aduce 280.000 de someri, atat din mediul privat, cat si bugetari

Anul viitor va aduce 280.000 de someri, atat din mediul privat, cat si bugetari

Secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Cristian Parvan, a declarat ca anul viitor vor fi disponibilizati 280.000 de angajati, atat bugetari cat si de la companii private, si considera ca prognoza privind veniturile estimate pentru anul viitor este prea optimista. “Cresterea economica din 2010 pentru venituri, din pacate, este un pic optimista. Ne temem ca va fi la fel ca in 2009”, a spus Parvan, dupa o intalnire cu sindicatele si patronatele si reprezentanti ai Ministerului Finantelor.
Totodata, presedintele Aso-ciatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), Mihai Ionescu, considera ca bugetul pe 2010 este nerealist, deoarece acesta se bazeaza pe o redresare a exporturilor, care ar putea sa nu aiba loc anul viitor. “Din punctul meu de vedere, acest buget este rupt de realitatile Romaniei. (…) Avem informatii ca exporturile ar putea sa scada in prima parte a anului viitor”, a spus Ionescu. El considera, astfel, ca exporturile nu vor mai reprezenta “locomotiva” de crestere a economiei pentru anul viitor, deoarece nu s-a facut nimic pentru acest lucru.
In acest context, Ionescu a mai spus ca deficitul bugetar propus pentru anul viitor, de 5,9%, “in mod cert nu va fi atins”.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *