ianuarie 29, 2023

Anul trecut, palincarii salajeni au platit statului aproape 400.000 de lei

Vamesii salajeni au atras la bugetul statului, in anul 2008, aproape 2 milioane de lei, reprezentand incasari de accize, incasari din operatiuni vamale, confiscari de produse accizabile si amenzi aplicate.
Cea mai mare suma a rezultat din activitatea de accize, Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Salaj verificand atat antrepozitele fiscale, cat si gospodariile individuale. Supravegherea productiei, detinerii si comercializarii produselor accizabile a intrat in competentele vamesilor de la mijlocul anului 2007, ulterior atributiile fiindu-le extinse la asigurarea inspectiei fiscale. Potrivit informatiilor furnizate de catre Doru Patcas, directorul DJAOV Salaj, pe parcursul anului trecut, reprezentantii institutiei au incasat de la cele patru antrepozite fiscale existente in judet (trei din domeniul imbutelierii produselor din alcool si unul specializat in imbutelierea gazului) peste 1,4 milioane de lei.
In ceea ce priveste gospodariile individuale producatoare de alcool, personalul Vamii a sigilat circa 300 de cazane de pe raza judetului, ocupandu-se, de asemenea, de identificarea acelor producatori de alcool care nu au figurat ca autorizati in evidentele Finantelor salajene. 2008 a fost, de altfel, dupa cum sustine Doru Patcas, “primul an in istoria Salajului cand se incaseaza bani de la micii producatori”. In total, palinciile din localitatile salajene au contribuit la bugetul statului cu aproape 370.000 de lei.
Comparativ cu sumele obtinute din accize in 2007, anul trecut incasarile au crescut cu 67,5%. Un alt salt importat se observa la capitolul operatiuni vamale, Directia Vamala Salaj reusind sa atraga 85.000 de lei, cu 31% peste planul propus.
In urma controalelor efectuate in trafic, cu precadere pe arterele de comuncatii ce leaga judetele Satu-Mare si Maramures de Salaj, vamesii au confiscat 10.525 pachete de tigari si 63 de litri de alcool. Produselor amintite li se adauga peste 15 kilograme de cafea confiscate cu ocazia unor controale realizate in pietele judetului. Valoarea totala a confiscarilor se apropie de 54.000 de lei. Pentru nerespectarea prevederilor legale din domeniul accizelor si al operatiunilor vamale, Directia Vamala Salaj a aplicat amenzi de 447.000 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut