februarie 6, 2023

Anul trecut, aproape 600 de actiuni de dizolvare

Oficiul Registrului Comertului (ORC) de pe langa Tribunalul Salaj a intentat, in 2008, 586 de actiuni de dizolvare a societatilor care nu si-au depus situatiile financiar-contabile pe anul 2007.
Potrivit informatiilor furnizate de catre reprezentantii institutiei amintite, 5.150 de societati comerciale aveau obligatia de a depune situatiile financiare pentru 2006. Cea mai mare parte a acestora si-au respectat obligatia, insa 67 de firme din total nu au depus nici astazi respectivele documente.
Legea nr. 31/1990 prevede ca reprezentantii legali ai agentilor economici sunt obligati ca, in termen de 15 zile de la data adunarii generale, sa depuna copii pe suport hartie si in forma electronica de pe situatiile financiare anuale la ORC. Persoanele care, de la constituire, nu au desfasurat activitate, au obligatia depunerii unei declaratii pana la 28 februarie. Firmele care aplica reglementarile contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, inclusiv microintreprinderile, trebuie sa depuna bilanturile pana la 30 aprilie. Pentru persoanele juridice care aplica reglementari contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, termenul limita este 30 mai.
Nedepunerea situatiilor financiare in termenul legal se sanctioneaza de catre Garda Financiara cu amenzi cuprinse intre 2.000 si 30.000 de lei, firmele in cauza putand fi dizolvate, la cererea ORC sau a oricarei persoane interesate, la sase luni de la expirarea termenului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut