septembrie 28, 2022

Anul acesta alimentele sunt mai scumpe cu 33 la suta fata de 2013

Românii cheltuie tot mai multi bani pe mâncare. O dovedeste un experiment Digi24, in care s-au luat in calcul preturile a 18 produse, din 2013 si de acum. Rezultatul: la casa, am lasat cu 33% mai mult decât acum 6 ani. Produsele s-au scumpit de 5 ori mai rapid, comparativ cu inflatia din acelasi interval. in 2013, Digi24 realiza un experiment pentru a vedea cât costa cosul de cumparaturi. Acum, in 2019, reluam acest experiment pentru a vedea cu cât s-au scumpit aceleasi produse dupa 6 ani.

rn

Scumpirile se observa inca de la raionul cu fructe si legume. De exemplu, un kilogram de cartofi este cu 80 de bani mai scump decât in 2013. Kilogramul de mere românesti s-a scumpit cu 1 leu. Acelasi lucru s-a intâmplat si in cazul rosiilor. Printre produsele mai scumpe se numara si telemeaua de vaca, dar si laptele.

rn

Am terminat de pus in cos toate produsele necesare pentru a le compara cu cele pe care le-am folosit in experimentul Digi24 din 2013. Asadar, avem 18 produse din care 15 sunt mai scumpe acum decât in urma cu sase ani. Am facut si calculele pentru a vedea cât suntem nevoiti sa platim acum. 150 de lei pentru un astfel de cos, fata de 113 lei in 2013.

rn

Vorbim de cresterea preturilor produselor analizate de 32,7%. Asta in conditiile in care economia a crescut in aceeasi perioada cu 25 de procente.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.