Antivotul

0
8

Un confrate intr-ale scrisului, in urma alegerilor din 10 iunie, a venit cu o propunere. Si anume, pe buletinul de vot sa nu se mai puna stampila cu „votat” ci stampila cu „NU” pe candidatul sau partidul pe care alegatorul isi doreste cel mai tare sa nu-l vada castigator. Invingator sa fie considerat cel cu mai putine voturi „NU”. Prezenta la vot ar creste considerabil deoarece in Romania ANTIVOTUL este mai puternic decat VOTUL. Avand in vedere scorul electoral zdrobitor realizat de USL, trebuie recunoscut si meritul partidelor care compun aceasta alianta, dar mai ales trebuie avut in vedere votul politic negativ prin care cetatenii din majoritatea zonelor tarii au vrut sa sanctioneze fosta guvernare, pentru traiul greu din ultimii ani, respectiv pentru masurile dure de auste-ritate luate, care au culminat cu taierea a 25 la suta din salariile bugetarilor in 2010, iar in 2011 cu retinerea ilegala a CAS de la pensionarii cu pensii mai mari de 700 de lei. Ca unele dintre masurile anticriza au avut poate rolul de a mentine cat de cat stabilitatea acestei tari, acum prea putin conteaza. Alegatorii nici nu au mai tinut cont de problemele locale, de drumurile si podurile promise, ei si-au „tranformat” votul intr-un protest la adresa clasei politice. Cert este ca, de acum incolo, trebuie sa fie o invatatura de minte pentru orice formatiune ori alianta politica ce va guverna plaiurile mioritice. Poti sa-i iei romanului totul, insa numai pana la a nu-i atinge limita subzistentei si cea a demnitatii umane. Iar orice guvernare care strange cureaua atat de mult, incat oamenii sa nu mai reuseasca sa puna zilnic pe masa o paine cat de rea copilasilor lor, trebuie sa fie constienta ca este pierduta din start.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.