decembrie 2, 2022

Ansamblul ”Porolissum”, la ”O data-n viata”

Mult indragita emisiune “O data-n viata”, difuzata de TVR 1, a adus pe scena pentru inregistrari, in data de 17 si 18 noiembrie, doua ansambluri folclorice de elita: Ansamblul Folcloric Profesionist “Porolissum” al Casei Municipale de Cultura din Zalau si Ansamblul Folcloric “Junii Sibiului”. 

Ansamblul “Porolissum” a acompaniat-o pe indragita solista de muzica populara din Salaj Sava Negrean Brudascu, iar “Junii Sibiului” i-au tinut hangul lui Nicolae Furdui Iancu.
Emisiunea se desfasoara dupa un nou format si dureaza trei ore. Artistii salajeni au impresionat prin originalitate si acuratete. Dar nici sibienii, la cei 78 de ani de activitate, nu s-au lasat mai prejos.
Marin Hossu, coregraful ansamblului “Porolissum”, a pregatit un joc mai putin cunoscut “Scuturatul din Salaj” iar dirijorul Grigore Grigorut a iesit in fata cu doua suite de orchestratie. Acesta declara pentru “Graiul Salajului” ca emisiunea are o cu totul alta fata si a fost o noua provocare.
Gabriela Hossu, directorul Casei Orasenesti de Cultura, spune ca a fost foarte greu, s-a lucrat contra timp, dar rezultatele au fost peste asteptari. stop_coloana
Artistii sibieni i-au aplaudat indelung pentru prestatia lor pe artistii salajeni. De remarcat, spunea Grigorut, ca Sava Negrean s-a prezentat pentru emisiune cu piese folclorice noi, care au trebuit orchestrate ad-hoc.
Ansamblul “Porolissum” se afla pentru a treia oara la emisiunea “O data-n viata”. Inedit a fost faptul ca cei doi cantareti de muzica populara, Sava Negreanu Brudascu si Furdui Iancu, au inclus in repertoriul lor si melodii de muzica usoara.
De la spectacol au lipsit presedintele Iohannis, care este din Sibiu, si premierul Dacian Ciolos, care este salajean. Poate se vor bucura de prestatia artistilor din judetele lor pe data de 4 decembrie, cand va fi difuzata emisiunea “O data-n viata”.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *