ianuarie 31, 2023

Ansamblul Folcloric „Debrecen” din Ungaria, pe scenă la Zalău și la Crasna

Ansamblul Folcloric „Debrecen” din Debreţin, Ungaria, va fi prezent la ediția din acest an a Festivalului internațional de folclor „Ecouri Meseșene”.

Ansamblul a fost înființat în anul 1950 de maestrul coregraf Dr. Béres András. În prezent, acordă o importanţă deosebită pentru formarea generaţiilor viitoare. Se lucrează în cinci grupe de diferite vârste, copii şi tineri, care sunt iniţiați în însuşirea cântecelor şi a dansurilor populare. Totodată, au şi o formaţie de adulţi, care a onorat invitaţia de a participa la festival. În decursul anilor, Ansamblul Folcloric „Debrecen” a obţinut nenumărate titluri, premii şi trofee atât în plan naţional cât şi pe plan internaţional. Ansamblul „Debrecen” a fost primul ansamblu din Ungaria prezent la festivalul „Ecouri Meseșene” , după reluarea organizării lui, în 2011.

Conducătorul ansamblului este Hercz Vilmos, conducători artistici sunt Veres Tamásné Hercz Beáta şi Vámosi István, iar corepetitori, Csontos Anna şi Rozsályi Dániel.

La cea de-a 46-a ediție a Festivalului internațional de folclor „Ecouri Meseșene”, Ansamblul Folcloric „Debrecen” va evolua vineri, 2 septembrie, și duminică, 4 septembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău, iar sâmbătă, 3 septembrie, la Crasna, în cadrul Zilelor comunei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut