Ansamblul “Barcaul” va colinda la romanii din Valea Timocului – Serbia

Dupa datina strabuna, de sarbatori, neamurile, prietenii se intalnesc, se aduna mai ales la cele cu o semnificatie deosebita pentru crestini – Craciun, Paste, Rusalii etc. O vorba din batrani graieste: nu-i mai frumos, nu-i mai placut, nu te simti mai bine decat acasa la tine, locul unde te-ai nascut, ai crescut si de unde ti-ai luat “zborul” in lumea cunoscuta, dar mai ales necunoscuta. Cata bucurie si fericire simte fiinta omeneasca atunci cand este in mijlocul celor dragi.
Cu dragoste si dor, colindatorii din Ansamblul “Barcaul” de la Clubul Copiilor din Simleu Silvaniei, in perioada 6-9 ianuarie 2009, vor pleca sa fie “acasa” la “fratii nostri” din comunitatea romaneasca din Valea Timocului – Serbia, moment prilejuit de sarbatorirea Craciunului dupa stil vechi. Odata cu colindul, membrii ansamblului vor duce si dragostea si respectul pe care il au fata de comunitatea romaneasca din aceasta zona, precum si dorinta de a le transmite acestora ca nu i-am uitat si ca suntem mereu alaturi de ei.
Cu acest prilej, simleuanii vor avea “desaga” plina pentru copiii din localitatile Bor, Slaticea, Malainita, nu numai cu colinzi si obiceiuri de Craciun, ci si cu manuale scolare de literatura, geografie, istorie, etnografie, albume etc. Un sprijin aparte se va acorda pentru singura biserica din Valea Timocului unde serviciul religios se desfasoara in limba romana, de vreo 3-4 ani. Acest fapt se datoreaza curajului extraordinar al credin-ciosilor, dar mai ales tariei si curajului neinfricatului slujitor al bisericii, parintele Traian Alexandrovici. Parohia si credinciosii au nevoie de literatura religioasa in limba romana – biblie, carti de rugaciuni etc. – precum si de sprijin financiar in vederea finalizarii lucrarilor la constructia bisericii.
Cei care se ocupa de realizarea acestui proiect considera ca expresia “dar din dar se face rai” este binevenita pentru oricine doreste sa faca o fapta buna dedicata celor pe care istoria i-a vitregit atat de mult.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *