noiembrie 26, 2022

ANL a finalizat licitația pentru 32 de apartamente la Vârșolț

2022 este anul finalizărilor mult așteptate de comunitatea din Vârșolț, dar mai ales de cel care a inițiat investițiile – primarul Breda Lajos. După cinci ani de stres și așteptări, de dat socoteală în fața tinerilor comunei, cele două blocuri ANL vor fi, în sfârșit, construite.

Zilele trecute, Primăria Vârșolț a primit o veste bună de la Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). Licitația pentru construirea celor 32 de apartamente pentru tineri a fost finalizată și a fost desemnat câștigătorul care, în cel mai scurt timp, va organiza șantierul și se va apuca de treabă.

După 5 ani de proceduri repetate, Agenția Națională pentru Locuințe din subordinea Ministerului Dezvoltării a reușit să desemneze un constructor pentru implementarea proiectului.

Primăria Vârșolț așteaptă de foarte mult timp să poată oferi locuințe tinerilor comunei și a fost un proiect cu multe bătăi de cap, mai ales că administrația locală nu a fost implicată în derularea licitațiilor, astfel că s-a simțit legată de mâini în derularea acestei investiții.

Inițial, contractul pentru construcția celor două blocuri cu 32 de apartamente din Vârșolț a fost încheiat de ANL cu o firmă italiană, care a abandonat ulterior proiectul din cauza prețului prea mic. De atunci, autoritățile de la centru au derulat licitații repetate până când s-a găsit cineva care să ducă la bun sfârșit această investiție.

“Este un proiect mult așteptat și foarte important pentru comunitatea noastră, care va aduce tinerii acasă. Am primit multe promisiuni, a fost ghinionul licitațiilor de 5 ani. Cât de curând, constructorul va organiza șantierul și sper ca peste 18 luni să avem gata cele 32 de apartamente. Tinerii m-au tot întrebat, eu am tot promis, acum parcă mi se ia o piatră de pe inimă”, a precizat primarul Breda, pentru Graiul Sălajului.

Bucuria este cu atât mai mare pentru comunitatea din Vârșolț cu cât și mult-așteptata sală de sport va fi gata în câteva zile. Și pentru implementarea acestui proiect au fost multe piedici, cu stoparea lucrărilor mai bine de un an din cauza falimentului firmei de construcții. Odată desemnat alt constructor, lucrările au fost reluate anul acesta și, peste numai una, maxim două săptămâni, sala de sport va fi recepționată și pusă la dispoziția elevilor, tinerilor și a tuturor celor care iubesc și practică sportul.

1 thought on “ANL a finalizat licitația pentru 32 de apartamente la Vârșolț

  1. Nu pot sa nu va felictit, domle primar! Minunata idee! Minunata! In acest fel o multime de tineri isi vor putea face un viitor acolo, nefiind obligati sa plece in cele patru zari. Felicitari deci!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *