Angajatul unui ocol silvic din Sălaj, acuzat de zeci de transporturi ilegale de material lemnos

Un angajat al unui ocol silvic privat din Sălaj a efectuat, în a doua parte a anului trecut, 43 de transporturi ilegale, acesta fiind identificat recent de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

”În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol au constatat că, în perioada iulie – decembrie 2023, un bărbat de 53 de ani, din comuna sălăjeană Marca, angajat al unui ocol silvic, ar fi efectuat 43 de transporturi ilegale de material lemnos, în cadrul cărora ar fi transportat, în total, 64 de metri cubi de material lemnos, fără provenienţă legală. Bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar ca măsură complementară, poliţiştii au dispus confiscarea valorică a celor 64 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 15.430 de lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Sălaj.

Potrivit sursei citate, în urma unor controale efectuate în perioada 6 – 17 februarie, poliţiştii au dispus confiscarea faptică sau valorică a 292,24 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 74.000 de lei.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost verificate patru societăţi comerciale şi 53 de transporturi de material lemnos, informează ziare.com.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *