noiembrie 27, 2022

Angajatorii, neinteresati de tinerii dezinstitutionalizati

Tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului au o sansa sa-si gaseasca un loc de munca, prin intermediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. Potrivit informatiilor primite de la Florica Breban, purtatorul de cuvant al AJOFM Salaj, anul trecut doar opt tineri au fost incadrati in munca.
Cei care angajeaza tineri dezinstitutionalizati in conditiile unui contract de solidaritate vor incheia conventii cu agentia, prin care aceasta se angajeaza sa ramburseze lunar salariul de baza stabilit la data angajarii tinerilor, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu net pe economie. Subventia se acorda pe o perioada de cel putin un an, dar nu mai mult de doi ani.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *