Angajatorii care au luat indemnizații de la stat, buni de plată dacă desființează locurile de muncă

1
411

Contractul individual de muncă poate fi suspendat din inițiativa angajatorului și în situația suspendării temporare a activității sau a reducerii acesteia, ca urmare a decretării stării de asediu sau a stării de urgență, prevede noua legislație. Codul Muncii a fost modificat la finele anului trecut prin Legea 298/2020.

Potrivit noilor reglementări, salariații afectați de activitatea redusă sau întreruptă, care au contractul individual de muncă suspendat, beneficiază de o indemnizație plătită din bugetul asigurărilor pentru șomaj, în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, pe toată durata menținerii stării de asediu sau stării de urgență, după caz. Important de menționat că, dacă bugetul angajatorului destinat plății cheltuielilor de personal permite, această indemnizație poate fi suplimentată.

În situația în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă, din care cel puțin unul cu normă întreagă este activ, acesta nu va beneficia de indemnizație, dar dacă toate sunt suspendate, angajatul poate opta să beneficieze de indemnizația aferentă contractului individual de muncă cu drepturile salariale cele mai avantajoase.

Tot ca o noutate, desființarea locurilor de muncă ocupate de persoanele ale căror contracte individuale de muncă au fost suspendate ca urmare a decretării stării de asediu, a stării de urgență sau pentru motive de ordin economic, tehnologic, structural sau similare este interzisă pe o perioadă cel puțin egală cu perioada suspendării pentru care au beneficiat de plata indemnizațiilor. Încălcarea interdicției va obliga angajatorul la restituirea sumelor primite cu titlu de îndemnizație pentru posturile desființate.

1 COMENTARIU

  1. Noi restrângeri ale drepturilor slujbașilor în favoarea patronilor. Cel mai favorabil Cod al Muncii pt angajați a fost în regimul socialist. Culmea după cică, o revoluție, drepturile angajaților au fost restrânse !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.