Angajatii primariilor ies in strada

Circa 70 de sindicalisti din sistemul bugetar si de pe platforma industriala a Zalaului picheteaza astazi, intre orele 11.00 si 13.00, sediul Institutiei Prefectului. Protestul este organizat de Sindicatul “Civitas”, la care sunt afiliti functionarii din 27 de primarii din judet, cu sprijinul Cartel Alfa.
Prin actiunea lor, functionarii publici spera sa-l convinga pe presedintele Romaniei sa nu promulge legea salarizarii unice in forma in care Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului. “Legea impune disponibilizari colective in administratia publica locala, in perioada 2010-2015, incalcand principiile autonomiei locale si ale descentralizarii institutiilor publice. De asemenea, duce la diminuarea veniturilor salariale”, ne-a declarat Laurentiu Ghiurutan, vicepresedinte al “Civitas”. Diminuarea despre care vorbeste reprezentantul sindical consta, printre altele, in anularea premiului lunar de 10 la suta pentru functionarii publici si 2 la suta pentru personalul contractual, precum si anularea premiilor anuale de 5 la suta din fondul de salarii. In semn de solidaritate, membrii Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual vor purta banderole albe pe brate, sustine Daniel Lazar, liderul filialei salajene.
Pompiliu Ceaca, prese-dintele Cartel Alfa-filiala Salaj sustine ca sindicalistii de pe platforma industriala vor fi prezenti la pichetare in semn de protest fata de refuzul patronatelor de a majora salariul minim pe economie la 740 de lei.
Programul protestelor va continua in 7 octombrie, cu un miting la Bucuresti, unde Salajul va fi reprezentat de o delegatie de aproape 50 de sindicalisti. In 23 octombrie, activitatea primariilor din tara va fi intrerupta pentru doua ore, pentru ca in 28 octombrie se fie declansata greva generala pe termen nelimitat
Protest in capitala
Mitingul de la Bucuresti, organizat de Ziua Mondiala a Muncii Decente, se vrea un protest impotriva Guvernului si a nerespectarii planului de masuri anti-criza stabilit de comun cu partenerii sociali, la inceputul acestui an. La actiune sunt asteptate cateva zeci de mii de sindicalisti din intreaga tara..

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *