Angajații Primăriei Zalău, campanie de ecologizare în Poienile Aghireș

Angajații Primăriei Zalău, campanie de ecologizare în Poienile Aghireș

Angajații Primăriei Zalău și ai societăților din subordinea Consiliului Local Zalău – SADP, Transurbis, Direcția de Asistență Socială, Casa Municipală de Cultură, cărora li s-au alăturat elevi ai unităților de învățământ, au participat joi, 6 octombrie 2022, la o acțiune de ecologizare.

Locul ales pentru a fi curățat de gunoaie a fost zona Poienilor Aghireș, unul dintre locurile preferate de zălăuani și locuitorii din localitățile învecinate pentru grătar și petrecere în aer liber. Aceste petreceri sau plimbări face ca Poienile Aghireș să fie și una dintre cele mai poluate zone cu deșeuri de plastic, metal, sticlă, hârtie, cartoane, cauciucuri, dar nu fac rabat nici de la depozitările ilegale de materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope sau chiar electrocasnice.

În timpul acțiunii de joi, au fost colectați zeci de saci cu deșeuri și predați operatorului de salubrizare, Brantner SA, în vederea transportării la punctele speciale de depozitare.

Aproape 21 de mii de lei de la Fondul de Mediu pentru curățenie

Materialele folosite în acțiunile de ecologizare organizate de Primăria Zalău, atât în primăvara acestui an, cât și acum, au fost achiziționate din buget alocat de la Asociația Fondului de Mediu. Municipiul Zalău a semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru ,,Ecologizare terenuri UAT Municipiul Zalău prin colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile în cadrul Programului finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu “Curățăm Romania”, în valoare de 20.955,75 lei, inclusiv TVA, în conformitate cu prevederile Ghidului de finanțare a Programului privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor și pădurilor nr.710/2022.

Prin contract, s-au achiziționat materiale consumabile/obiecte de inventar pentru colectarea/sortarea și predarea pentru reciclare a deșeurilor de ambalaje din hârtie-carton, sticlă, metal și a deșeurilor din ambalaje și/sau din material plastic – mănuși de protecție, clești, saci de colectare deșeuri, containtere destinate colectării deșeurilor cu capacitate 1,1 mc.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *