decembrie 1, 2022

Angajatii Ministerului Afacerilor Interne au salarii mai mari de la 1 ianuarie 2020

Aproximativ 110.000 de politisti vor castiga in plus, in medie, intre 200 si 400 de lei, valoare bruta, se arata intr-un comunicat MAI.
In urma demersurilor ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, si a aprobarii prim-ministrului Ludovic Orban, intr-o sedinta de Guvern din decembrie 2019, au fost aprobate o serie de masuri fiscal-bugetare pentru personalul MAI, aplicabile de la 1 ianuarie 2020.
Astfel, pentru perioada 2020-2021, se va acorda in continuare, majorarea de 75% la solda de functie/ salariul de functie/ salariul de baza pentru activitatea desfasurata in zilele de repaus saptamanal si de sarbatori legale, precum si in celelalte zile in care nu se lucreaza, potrivit legii.
Incepand cu 1 ianuarie 2020, se va acorda sporul pentru conditii grele de munca si toxicitate in procent de 25% din salariul minim brut pe tara, corespunzator timpului lucrat la locurile de munca respective.
Masura vizeaza pentru acest drept o adaugare, in medie, intre 200 si 400 de lei, valoare bruta, pentru aproximativ 110.000 de angajati MAI.
"Totodata, in calitatea sa de senator, Ion Marcel Vela a depus un amendament cu privire la Legea Bugetului de Stat pe anul 2020 pentru acordarea pentru personalul MAI, incepand de anul viitor, a cuantumului actualizat al compensatiei banesti/ alocatiei valorice pentru drepturile de hrana in mod unitar cu toate celelalte institutii publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala", se mai precizeaza in comunicatul MAI.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *