Angajatii din sistemul sanitar salajean decid zilele acestea cum vor face economia ceruta de Legea reorganizarii agentiilor, de 15,5 la suta la fondul de salarii. Potrivit liderului lor sindical, Chelement Hodis, nici un angajat nu a semnat pana acum cererea de acordare a zilelor de concediu fara plata, insa asta nu ii va impiedica pe angajatori sa ia aceasta masura. „Exista un aliniat in lege care da voie angajatorului sa trimita oamenii in concediu fara plata indiferent de pozitia angajatului” – a precizat liderul sindical, subliniind ca prevederea reprezinta o incalcare grava a Codului Muncii.
Cu toate ca nici ei nu au semnat cererile pentru concediu fara plata, angajatii Directiei de Sanatate Publica Salaj au ales vineri cum vor face economia ceruta. Potrivit lui Hodis, ei au optat pentru trei zile fara plata la dispozitia lor, in luna noiembrie, urmand ca numarul de zile fara plata din decembrie sa fie stabilit ulterior.
Tot vineri, la Spitalul Judetean (institutie cu peste 1.000 de angajati) a avut loc o prima discutie pentru alegerea unei variante. „S-a pus problema ca angajatii sa-si ia, oficial, zile libere fara plata, dar sa mearga la serviciu, pentru ca altfel nu se poate asigura activitatea”, ne-a declarat liderul sindical, precizand ca o decizie clara in acest sens va fi luata in cursul zilei de astazi.