octombrie 3, 2023

Angajații din Sănătate primesc vouchere de vacanță, indiferent de leafă

0

Toți angajații din sistemul sanitar vor primi vouchere de vacanță, indiferent de salariile pe care le încasează. În 4 august s-a publicat în Monitorul Oficial Ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate prin care se poate pune în aplicare finanțarea voucherelor de vacanță de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, prin transferuri către bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

“Sanitas a rezolvat problema finanțării voucherelor de vacanță pentru toți angajații din sistemul public de sănătate! Finanțarea voucherelor de vacanță de la bugetul de stat este una dintre revendicările pe care Sanitas le-a negociat cu guvernanții în luna iunie a acestui an, demersurile federației fiind amplu susținute de toate protestele, mitingurile și pichetările la care au participat membrii noștri de sindicat din toată țara.

Odată cu publicarea acestui act normativ, va beneficia de vouchere finanțate de la bugetul de stat tot personalul încadrat în unitățile sanitare publice, precum şi în cele care au ca asociat unic unităţile administrativ-teritoriale, aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

Menționăm că până acum toți angajații din sistemul public beneficiau de vouchere de vacanță finanțate de la bugetul de stat, mai puțin cei din Sănătate. Ca urmare a demersurilor Sanitas, această discriminare a fost eliminată”, au anunțat sindicaliștii.

Guvernul Ciolacu a anunțat un plan de reducere a cheltuielilor bugetare, iar printre măsuri se numără și eliminarea voucherelor de vacanță. Sanitas a contestat această măsură, care vizează angajații cu salarii de peste 10.000 de lei brut, pe motiv că voucherele reprezintă un drept câștigat pentru toți angajații din sistemul public de Sănătate și Asistență Socială. În plus, în opinia sindicaliștilor, criteriul salarial în funcție de care unii angajați ar pierde dreptul de a primi vouchere de vacanță, respectiv salariul lunar de peste 10.000 lei brut, este discriminatoriu, în contextul în care cel mai important motiv al acordării acestor vouchere ține de refacerea capacității de muncă, care există la întreg personalul, indiferent de valoarea salariului lunar.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut