Angajatii din Sanatate care au pierdut la leafa in martie si aprilie se intorc la salariile "frumoase" din februarie

Angajatii din Sanatate care au pierdut  la leafa in martie si aprilie se intorc  la salariile "frumoase" din februarie

In sedinta de Guvern de miercuri a fost aprobata Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind modificarile Legii salarizarii. Legea 153/2017, numita si legea salarizarii unitare, numai a salarizarii unitare n-a fost, de vreme ce o parte din angajatii din Sanatate, medicii in special, au avut salari marite, iar altii au avut salariile diminuate. Si le-au primit asa, micsorate, doua luni la rand. Daca nu amenintau cu greva generala, ramaneau pagubasi.

rn

In urma discutiilor din 9 mai dintre reprezentantii Federatiei Sanitas si premierul Viorica Dancila, insotita de ministri Muncii, Sanatatii si Finantelor, s-a incheiat un acord intre sindicalistii din sanatate si Guvern.
Printre altele, acordul prevedea acordarea unei sume compensatorii pentru toti angajatii din sistemul sanitar care au inregistrat diminuari de venituri nete fata de nivelul lunii februarie 2018.
S-a mai stabilit plata garzilor din alte fonduri decat din fondul de sporuri, de 30 la suta, ca sa ramana bani mai multi pentru sporuri mai mari.
Ba s-a discutat si crearea posibilitatii depasirii procentului de 30 la suta din fondul de salarii pentru sporurile in spitalele mono-specialitate.

rn

Sindicalisti se declara multumiti

rn

Din discutiile avute ieri cu Chelement Hodis, lider al sindicatului Sanitas – filiala Salaj, acesta a spus ca are deja textul Ordonantei privind modificarea Legii salarizarii si ca cererile sindicalistilor din acordul cu Guvernul au fost satisfacute.
Va fi o procedura ce va trebui sa fie aplicata in toate unitatile spitalicesti. Dar se asteapta norme privind modul de aplicare.
Liderul Sanitas nu stie daca sumele compensatorii pentru cei ce au inregistrat diminuari de venituri nete vor fi date si retroactiv, ori ce-i pierdut e bun pierdut. El declara ca deocamdata sindicalistii sunt multumiti.
Liliana Neaga, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Salaj, ne-a declarat ca ne va informa cat de curand despre masurile pe care le va lua pentru imbunatatirea situatiei angajatilor care au avut de suferit in urma aplicarii Legii salarizarii.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *