Angajatii CFR Marfa au primit doar jumatate din salariu si cu cinci zile intarziere, din cauza crizei financiare, care a afectat incasarile companiei, iar diferenta de bani s-ar putea sa o primeasca saptamana viitoare, a declarat agentiei MEDIAFAX directorul general al CFR Marfa, Calin Gratian. „Trebuiau sa primeasca salariile pe data de 15 mai, insa le-au primit pe 20 mai, azi si doar 50%. Vor primi restul de 50% din salariu cand o sa mai strangem bani, probabil intr-o saptamana. CFR Marfa este o societate care se autofinanteaza, ea nu primeste bani de la stat. Din cauza crizei financiare, veniturile nu mai sunt la nivelul de anul trecut, dar salariile au rams la fel. Poate suntem si prea multi”, a afirmat Gratian.
Compania de transport feroviar are aproximativ 17.800 de angajati.
Directorul CFR Marfa a adaugat ca operatorul s-a mai aflat in cursul acestui an in situatia de a intarzia plata salariilor, insa nu a putut preciza de cate ori. El a aratat ca activitatea companiei se situeaza la 60% din nivelul inregistrat in aceeasi perioda a anului trecut.
Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, la sfarsitul lunii aprilie, ca activitatea CFR Marfa a scazut in acest an cu 44% fata de 2008.