Angajații Casei de Pensii nu cedează. Protestează de două săptămâni

Angajații Casei de Pensii nu cedează. Protestează de două săptămâni

La Casa Județeană de Pensii Sălaj continuă protestele. Oamenii nu au de gând să cedeze până când revendicările lor nu vor fi rezolvate. Dacă primele zile de protest nu au afectat activitatea cu publicul, apoi au trecut la închiderea ghișeelor timp de o oră, miercuri, 22 noiembrie, angajații stopează munca timp de două ore, de la 08.00 până la 10.00.

Oamenii spun că sunt plătiți sub nivelul funcționarilor publici din alte instituții deconcentrate și din administrația locală și județeană și solicită ca personalul caselor teritoriale de pensii să beneficieze, prin asimilare, de aceleași drepturi salariale ca și personalul din cadrul Casei Naționale de Pensii.

Aceștia susțin că salariile lor sunt nemodificate de aproximativ 7 ani, în timp ce alte categorii de bugetari și funcționari publici au beneficiat de mai multe majorări salariale în acest interval de timp.

“Considerăm că un salariu net de 4.800 lei a unui angajat din cadrul caselor de pensii aflat la gradația și vechimea maximă de peste 25 de ani nu este nicidecum un <salariu nesimțit>. De asemenea, atragem atenția că, datorită acestor salarii mizere, mulți colegi de-ai noștri au plecat din sistem dublând astfel sarcinile celor rămași. Din aceste considerente, la care adăugăm inflația galopantă precum și alte neajunsuri care țin de activitatea specifică a Casei de Pensii s-a ajuns la situația de a declanșa acest protest”, spun angajații Casei Județene de Pensii Sălaj.

Aceștia atrag atenția că, dacă vor fi ignorați în continuare, în zilele următoare vor înceta în totalitate programul cu publicul.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *