Angajați mai fericiți din decembrie la Consiliul Județean

Salariile de bază ale tuturor angajaților Consiliului Județean Sălaj vor fi majorate de luna viitoare cu procente între 10 și 28 la sută dacă, în ședința din 26 noiembrie, consilierii județeni vor aproba prin vot noua grilă de salarizare propusă de președintele Dinu Iancu Sălăjanu.

Motivarea inițiativei președintelui este că salariile angajaților au rămas la nivelul anului 2018, iar rata inflației în acest interval scurs de la precedenta majorare salarială a fost de 19 la sută. Un alt motiv este faptul că salariul minim pe economie s-a majorat anual, în timp ce nivelul salarial al funcționarilor administrației județene a rămas neschimbat.

‘‘Din luna ianuarie 2018 până în prezent, nivelul de salarizare al funcționarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului judeţean a rămas neschimbat, în această perioadă salariul minim pe economie majorându-se anual, acesta ajungând în anul 2021 la 2.300 lei, de la valoarea de 1900 lei din anul 2018, urmând ca în anul 2022 să ajungă la nivelul de 2.550 de lei, iar rata inflației în această perioadă a fost de 19%. Prin adresa nr. 22022 din 17.11.20201, Sindicatul <Publicus> al Consiliului Judeţean Sălaj a fost înştiinţat în legătură cu intenţia de modificare a nivelului de salarizare a personalului din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Sălaj, în urma consultărilor cu acesta, a fost întocmit Procesul Verbal nr. 22097 din 18.11.2021. Luând în considerare cele prezentate, propunem stabilirea salariilor pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Sălaj, începând cu luna decembrie 2021, acesta urmând să beneficieze de o majorare a salariilor de bază cu un procent cuprins între 10 şi 28%, sens în care am inițiat prezentul proiect de hotarâre pe care îl supunem spre aprobare”, arată inițiatorul proiectului, președintele Dinu Iancu Sălăjanu.

Potrivit legii, nivelul maximal al veniturilor salariale ale personalului din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Sălaj nu poate depăși nivelul indemnizaţiei lunare a vicepreşedintelui consiliului judeţean.

În luna ianuarie 2021, printr-o altă hotărâre de Consiliu Județean, care a iscat la vremea respectivă discuții aprinse în cadrul ședinței, au fost modificate salariile de bază pentru personalul contractual, nu și pentru funcționarii publici.

Care sunt salariile de bază propuse pentru funcționarii publici

În Anexa proiectului de hotărâre sunt publicate grilele de salarizare.

Pentru funcțiile publice generale și specific de conducere, președintele propune un salariu de bază de 16.400 de lei pentru Secretarul județului, 13.800 de lei pentru Arhitectul șef, 12.600 de lei pentru un director executiv, 11.760 de lei pentru un director executiv adjunct, 10.920 de lei pentru un șef serviciu și 10.500 de lei pentru un șef de birou. În aceste salarii sunt cuprinse sporurile de vechime în muncă, la nivel maxim.

Pentru funcțiile publice generale și specific de execuție, președintele propune un salariu de bază de 6.790 de lei pentru un auditor cu grad superior, în timp ce un debutant va primi 5.770 de lei. Pentru consilieri, consilierii juridici, inspector și consilierii achiziții publice, inițiatorul propune salarii de bază de 6.745 de lei în cazul gradului superior, 6.765 de lei pentru gradul asistent și 5.338 de lei pentru debutanți. În cazul referenților, salariul de bază pornește de la 4.106 de lei pentru debutanți, 4.435 de lei pentru asistenți, 4.804 de lei pentru cei cu grad profesional principal și 5.188 de lei pentru referenții cu grad superior.

Salariul de bază al administratorului județului se stabilește de către președintele Consiliului Județean, în funcție de atribuțiile din fișa postului. Limita minimă prevăzută de lege este nivelul salariului de bază al Secretarului județului (16.400 de lei dacă va fi majorat), iar limita maximă este cea a salariului primit de vicepreședintele Consiliului Județean.

Care sunt salariile de bază propuse pentru personalul contractual

Pentru funcțiile de conducere în cazul personalului contractual, Dinu Iancu-Sălăjanu propune salariul de bază de 11.000 de lei pentru un director, în timp ce un șef serviciu va avea 9.020 de lei. Ca și în cazul funcționarilor publici cu funcții de conducere, în această bază salarială sunt incluse sporurile de vechime.

Personalul contractual încadrat ca inspectori de specialitate vor primi salarii de bază începând cu 4.030 de lei pentru debutanți și ajung la 7.064 de lei cei încadrați în grad profesional IA.

Referenții și inspectorii contractuali debutanți primesc 3.084 de lei și cei de nivel IA ajung la salariul de 3.965 de lei. Muncitorii calificați vor primi salariul în funcție de treptele profesionale: treapta I – 3.500 de lei, treapta II – 3.200 de lei și treapta III – 3.020 de lei. Un șofer va avea salariul de bază 3.875 de lei, iar un îngrijitor, 2.894 de lei.

Salariile de bază stabilite pentru funcțiile cu gradul IA sau treapta IA, potrivit nivelului studiilor, se utilizează și pentru salarizarea personalului angajat la cabinetul președintelui și al vicepreședinților Consiliului Județean Sălaj.

Personalul contractual și funcționarii publici fără funcții de conducere vor primi, pe lângă salariul de bază, și sporurile aferente vechimii sau alte sporuri conform legii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut