Angajat la 31 de firme

Angajat la 31 de firme

Sute de contabili din judet au cel putin doua surse de venit
In timp ce 9.500 de salajeni tanjesc dupa un loc de munca, 570 figureaza in evidentele Inspectoratului Teritorial de Munca Salaj ca angajati a doua sau mai multe societati. Campion in ceea ce priveste numarul de slujbe detinute in acelasi timp este un responsabil cu protectia muncii, care, potrivit datelor centralizate de ITM Salaj, are 31 de contracte de munca. Asta nu inseamna, insa, ca salajeanul respectiv obtine venituri fantastice, nu de alta dar, dupa cum sustin surse de pe piata, unele firme platesc mai putin de 100 de lei persoanei care detine aceasta atributie.
Locul secund revine unui inginer de mine, care are, in acelasi timp, 14 slujbe, la diverse firme de constructii din judet.
In clasament urmeaza doi contabili, cu 13, respectiv 12 contracte. In evidentele ITM Salaj figureaza si alti practicanti ai acestei profesii care reusesc sa presteze servicii catre mai multi agenti economici. Alexandru Tamba, presedintele Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) – filiala Salaj, spune ca nu este chiar imposibil sa tii contabilitatea la mai multe firme deodata. “Depinde de volumul de munca. Daca respectivii contabili au incheiat contracte cu firme mici, fara angajati, cu cateva facturi pe luna, se pot descurca si cu 12-13 agenti economici”, precizeaza acesta. Totusi, adauga Tamba, “este greu de crezut ca respectivii contabili se prezinta in fiecare zi la lucru, in conditiile in care au contracte incheiate cu angajatorii. E adevarat, sunt contracte cu timp partial, dar chiar si asa, tot salariati raman”.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *