Angajări masive la MAE. Peste 80 de posturi disponibile în diplomație

Ministerul Afacerilor Externe organizează concursuri de admitere în Corpul diplomatic și consular al României (CDCR) pentru ocuparea a 83 de posturi diplomatice vacante. Potrivit site-ului instituției, sunt disponibile 52 de posturi diplomatice pentru profilul Afaceri Politice și 31 de posturi pentru profilul Juridic.

Tot în perioada următoare se fac înscrieri pentru ocuparea a 8 posturi de execuție specifice MAE vacante în domeniul Controlul exporturilor.

Cine poate participa la concurs

Calitatea de membru al Corpului diplomatic și consular al României poate fi dobândită ca urmare a promovării concursului de admitere de persoana care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: are dreptul să ocupe o funcție publică, conform prevederilor Constituției și legilor în vigoare; se bucură de toate drepturile politice şi civile prevăzute în Constituție și în legile în vigoare; nu face parte din partide politice; a urmat studii superioare de lungă durată la o instituție de învățământ superior din țară sau din străinătate, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, recunoscută de ministerul de resort în domeniul educației; cunoaște două sau mai multe limbi străine, dintre care una trebuie să fie limba engleză sau limba franceză; are o stare de sănătate corespunzătoare, atestată pe bază de act medical de specialitate; nu a fost condamnată pentru săvârșirea unei infracțiuni; nu este incompatibilă cu dobândirea calității de membru al Corpului diplomatic și consular al României.

Pentru profilul Juridic înscrierile au debutat marți

Dosarele de înscriere la concurs pentru cele 31 de posturi la profilul Juridic pot fi depuse electronic, prin intermediul formularului de înscriere disponibil pe platforma Cariera MAE în perioada 14-23 iunie 2022. Formularul electronic de înscriere este disponibil de marți, 14 iunie 2022 (ora 00:00:00, ora României), până la data de 23 iunie 2022 (ora 23:59:59, ora României).

Pentru specializarea Drepturile omului sunt 15 posturi vacante, iar condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se înscrie la concurs sunt: să fi absolvit studii superioare cu diplomă de licență sau echivalentă în științe juridice la o instituție de învățământ superior din țară sau din străinătate recunoscută de către Ministerul Educației și să cunoască limbile oficiale ale Curţii Europene a Drepturilor Omului (limba engleză şi limba franceză).

Pentru specializarea Dreptul Uniunii Europene sunt scoase la concurs 6 posturi. Condiție specifică a profilului este absolvirea de studii superioare cu diplomă de licență sau echivalentă în științe juridice la o instituție de învățământ superior din țară sau din străinătate recunoscută de către Ministerul Educației.

Pentru specializarea Drept Internațional sunt disponibile 10 posturi, condiția specifică profilului este aceeași – studii superioare absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în științe juridice la o instituție de învățământ superior din țară sau din străinătate recunoscută decătre Ministerul Educației.

Persoanelor admise prin concurs în CDCR în cadrul acestui profil li se acordă grade diplomatice în funcţie de vechimea în domenii de activitate apropiate de cele ale Ministerului Afacerilor Externe echivalentă cu stagiile pentru gradele diplomatice, conform Ordinului ministrului afacerilor externe nr. 478/2020 publicat în Monitorul Oficial al României, nr. 222 din 19 martie 2020, Partea I.

Pentru profilul Afaceri Politice, înscrieri din 20 iunie

MAE a scos la concurs 52 de posturi diplomatice pentru profilul Afaceri Politice, așa cum am precizat mai sus. Înscrierile pentru aceste posturi se pot face în perioada 20-29 iunie 2022. Dosarele de înscriere la concurs vor fi depuse electronic, prin intermediul formularului de înscriere disponibil pe platforma Cariera MAE, de pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, la secțiunea Carieră – „Oportunități de angajare”. Formularul electronic de înscriere va fi disponibil în perioada 20 iunie 2022 (ora 00:00, ora României) – 29 iunie 2022 (ora 23:59, ora României)

Instrucțiunile în vederea înscrierii sunt disponibile pe site-ul MAE.

Trei probe la concurs

cod QR (https://cariera.mae.ro/)

Consursurile vor consta într-un test grilă, care se va desfășura online, pe platforma https://cariera.mae.ro/.

A doua probă este proba scrisă. Aceasta se va desfășura în condițiile prevăzute de Regulament. Informațiile cu privire la data şi locul desfăşurării se vor publica pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro, la secțiunea Cariere – „Oportunități de angajare.

Cea de a treia probă este proba interviului. Această probă se va desfășura cu prezență fizică la sediul Ministerului Afacerilor Externe, conform programării candidaților admiși pentru această probă, care se va publica, în condițiile prevăzute de Regulament, pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, www.mae.ro, la secțiunea Cariere – „Oportunități de angajare.

Informații suplimentare pot fi solicitate de cei interesați la Departamentul Resurse Umane, telefon 021-4311669, în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 08.30 – 16.30, ora României, precum și la adresa de e-mail concurs@mae.ro.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.