februarie 5, 2023

Angajări din sursă externă la Poliția de Frontieră

După ce IGPR a anunțat că scoate la concurs peste patru sute de posturi de ajutor de șef de post în toată țara, Poliția de Frontieră face angajări, tot din sursă exernă.

Instituția a scos la concurs prin încadrare din sursă externă un număr de 192 posturi.

La Centrul de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucuresti Otopeni sunt disponibile 30 posturi.

La Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași sunt necesrae 20 de persoane, la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-au scos la concurs 34 de posturi, iar la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea sunt disponibile 15 locuri.

De asemenea, alte 48 de locuri sunt scoase la concurs la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră- Timișoara, în timp ce la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră-Giurgiu sunt disponibile 15 locuri.

Pentru Garda de Coastă s-au scos la concurs 30 de locuri.

Pentru a participa la concurs, candidații trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic (aptitudinea / inaptitudinea se constată de structurile de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, printr-o examinare medicală și evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu, exclusiv pentru candidatul declarat «admis»); să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi; să aibă studii corespunzătoare cerințelor postului, respectiv studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat; să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de poliţist; să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege; să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară (condiția va fi verificată cu ocazia examinării medicale, în cazul candidatului declarat „admis”); dacă prin încadrare directă, potrivit nivelului studiilor şi/sau vechimii în specialitate, nu dobândeşte un grad profesional mai mic decât gradul militar echivalent deţinut în rezervă.
Candidaţii care au fost declaraţi “admis” nu trebuie să aibă, la încadrare, calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizaţii cu caracter politic, iar ulterior numirii în funcție trebuie să obțină autorizație de acces la informații clasificate, potrivit fișei postului.

Concursul constă în două probe: proba de evaluare a performanței fizice și proba scrisă, care poate fi redactarea unei lucrări sau rezolvarea unui test-grilă.

Înscrierile se fac până în data de 30 octombrie.

Proba scrisă care are ca scop verificarea cunoştinţelor necesare îndeplinirii atribuţiilor postului se va desfăşura în data de 23 octombrie 2021.

Proba de evaluare a performanței fizice este probă de concurs eliminatorie, nota la proba fizică nu va intra în calculul notei finale ca medie aritmetică la nota la testul scris, ci va fi luată în calcul, ca și criteriu de departajare, doar în caz de egalitate între doi sau mai mulți candidați la testul scris, caz în care va fi declarat „admis” candidatul care a obținut nota cea mai mare la proba fizică.

Data, ora și locul unde se va desfășura proba de evaluare a performanței fizice se vor stabili, în funcție de numărul candidaților și se vor comunica acestora prin postarea unui anunț pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române, www.politiadefrontiera.ro.


Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut