Andronescu: Majorarea din acest an a burselor cu 15% este un obiectiv realizabil

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, le-a spus, joi, reprezentantilor federatiilor studentesti ca majorarea din acest an a burselor cu 15 la suta este un obiectiv realizabil.
Ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a avut, joi, o intalnire cu reprezentantii federatiilor studentesti reprezentative. Demnitarul a apreciat ca in procesul de crestere a calitatii procesului didactic, evaluarea institutiilor de invatamant superior este imperios necesara, pana in prezent fiind evaluate institutional doar 15 universitati. Andronescu le-a spus reprezentantilor federatiilor studentesti ca pentru cresterea calitatii invatamantului superior s-au elaborat o serie de proiecte strategice, din fonduri structurale, cu o valoare de pana la cinci milioane de euro.
Proiectele, finantate din FSE-POSDRU, au fost lansate saptamana trecuta si sunt axate pe calitate si leadership in invatamantul superior romanesc, studii doctorale (organizarea scolilor doctorale), doctoratul in scoli de excelenta (evaluarea calitatii cercetarii in universitati si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica), registrul matricol unic, respectiv pe imbunatatirea managementului universitar, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI). Ministrul Educatiei s-a referit si la Agentia de Credite pentru Studenti, rezultatul colaborarii cu Banca Mondiala, care are rolul de a oferi un sprijin financiar studentilor pentru finalizarea studiilor. Referindu-se la programul “Bursa Speciala Guvernul Romaniei”, ministrul Educatiei le-a spus studentilor ca acest program este gestionat de catre o alta institutie, si nu de una subordonata Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Ministrul Educatiei le-a promis ca in perioada urmatoare vor fi identificate solutii pentru “reintrarea in normalitate”.
Ecaterina Andronescu a convenit ca aceste intalniri sa continue pentru dezbaterea si clarificarea problemelor ce apar in activitatea curenta si care tin de competenta ministerului. Uniunea Studentilor din Romania (USR) a solicitat la intalnirea cu ministrul Educatiei deblocarea institutionala si rezolvarea problemelor legate de casele de cultura ale studentilor sau a taberelor studentesti, prin trecerea acestora de la Ministerul Tineretului si Sportului la MECI, “asa cum este normal”.
Reprezentantii USR sustin ca vor cere premierului Emil Boc majorarea burselor si deblocarea institutionala, aceste probleme reprezentand pentru studenti “prioritate nationala”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *