Andreea Pop – cantareața de folclor apreciata la numai 20 de ani și o stea in devenire

Andreea Pop din Zalau este una din tinerele speranțe ale muzicii populare din județul Salaj. Are numai 20 de ani, o voce de excepție și o ambiție de fier, În numai câțiva ani, de când a decis sa-și etaleze în public talentul, Andreea a reușit sa se impuna în lumea muzicii populare din județul Salaj și nu numai, având la activ spectacole atât pe plan local, cât și pe plan național. 

“Cânt la spectacole, la festivaluri, la nunți, la majorate. Am un program foarte încarcat, am facut din muzica viața mea. Sunt onorata ca din ce în ce mai multa lume ma invita la spectacole atât în Zalau și în comunele din Salaj, cât și în alte orașe, la festivaluri”, ne spune Andreea Pop.
Printre planurile de viitor ale Andreei se afla lansarea unui nou single, dar se gândește serios și sa-și lanseze pe piața primul album. “Acum lucrez la linia melodica pentru un cântec pe care sper sa-l lansez cât de curând. Îmi doresc ca pâna la finele anului sa reușesc sa îmi lansez și primul album. Chiar daca nu o sa reușesc sa-l lansez anul acesta, sper sa fiu într-o faza foarte avansata cu el. Muncesc din greu, pentru ca îmbin activitatea de studio cu cea din teren, de la festivaluri și nunți, și e destul de greu sa faci fața la toate”, ne spune Andreea Pop.
În luna septembrie a anului trecut, Andreea Pop a debutat pe piața muzicala cu single-ul “Faina-i viața când iubești”, lansat la studioul interpretului Sandel Filip din Cluj-Napoca. Atunci avea doar 19 ani, iar cariera sa este în plin avânt.
Andreea, dupa cum ne spune chiar ea, s-a îndragostit de muzica înca de mica. Fredona melodii prin casa. Totul pâna într-o zi, când a ales sa faca pasul spre industria muzicala. În 2013, când era în clasa a XI-a, s-a înscris la cursuri de canto, având-o ca profesoara pe stop_coloana experimentata și cunoscuta profesoara Rodica Pop Seling. A fost îndrumata mai apoi de Danciu Gavrila și de Sandel Filip. A avut un sprijin enorm din partea parinților, care au îndrumat-o sa faca pasul spre muzica.
Pentru Andreea, așa cum ne spune chiar ea, muzica “înseamna totul”, dar pe lânga muzica, Andreea promoveaza și portul tradițional salajean, pe care îl iubește. “Muzica înseamna pasiune, daruire, devotament, o oaza de relaxare, o munca placuta. Când îmbrac portul tradițional din Salaj uit de toate grijile, de toate supararile. Prețuiesc mult folclorul salajean și cred ca trebuie dus mai departe, trebuie sa aiba continuitate. Noi, tinerii, trebuie sa avem grija ca folclorul sa nu se piarda”, ne spune Andreea.

Andreea Pop s-a nascut la 5 iulie 1996, a urmat studiile gimnaziale la Școala Gimnaziala “Simion Barnuțiu” din Zalau. A urmat apoi cursurile la Liceul Pedagogic “Gheorghe Șincai” Zalau, unde s-a remarcat prin talentul artistic, remarcat și de profesorii acesteia. Anul trecut a fost admisa și la Facultatea de Drept din cadrul Universitații Creștine “Dimitrie Cantemir” din Cluj-Napoca, iar pe lânga cariera muzicala, Andreea își dorește o cariera de succes și în magistratura.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *