octombrie 7, 2022

Andreea Esca si Emil Boc si-au facut poze cu geto-dacii din Jibou la UNTOLD

Judetul Salajul a fost reprezentat la cel mai mare festival din tara Untold, desfasurat in perioada 2-5 august de catre Grupul de reconstituire istorica "Geto-Dacii Ansamensi" din Jibou, infiintat de tanerii jibouani Doru Mesesan, Vlad Man si Mihai Petris – directorul Casei de Cultura Jibou. 

rn

Dacii jibouani au amenajat stand special in zona dedicata traditiilor populare, unde vizitatorii au putut fotografia diferite echipamente, arme si costume confectionate. Jibouanii au participat la festival la invitatia Asociatiei "Coltul Românesc" – care promoveaza produsele autentice, în cadrul Proiectului "România all inclusive".
Printre vedetele care s-au fotografiat cu Dacii de la Jibou s-au numarat vedeta PRO TV Andreea Esca si primarul Clujului Emil Boc.
Cei de la Coltul Românesc si Mândra Chic sustin ca anul acesta România are o vibratie speciala. "Am sarbatorit si am recreat într-un spatiu cu 100 de povesti si ateliere de zestre contemporana. De la satul dacic în care se bat fibule, la simbolurile ancestrale cusute de mâna, care amintesc de spiritul liber al lupului. De la mastile si crucile vesele maramuresene, la roata olarului sau kitul de bun venit pe la noi (slanina, ceapa, pita de casa si palinca)", au spus organizatorii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.