Procurorii sălăjeni au început urmărirea penală față de o persoană fizică și o firmă, pentru neplata datoriilor la bugetul de stat. Potrivit anchetatorilor, persoana în cauză a reținut și nu a plătit obligațiile cu reținere la sursă ale societății, cauzând astfel un prejudiciu în sumă de aproximativ 49 de mii de lei. Pentru recuperarea banilor, s-a dispus măsura sechestrului asigurator.

„Se efectuează acte de urmărire penală față de persoana juridică SC SRL și față de persoana fizică SK sub aspectul săvârșirii infracțiunii de reținere și neplata, încasare și neplata în cel mult 60 de zile de la scadență a impozitelor și/sau contribuțiilor cu reținere la sursă (…).

În fapt, s-a reținut că în perioada martie 2022 — ianuarie 2023 suspecta SK acționând în numele persoanei juridice SC SRL, a reținut și nu a plătit către bugetul de stat obligațiile cu reținere la sursă ale societății, fapta având drept consecință cauzarea unui prejudiciu în sumă de 49.141 lei.

La data de 29.05.2024, procurorul de caz a dispus efectuarea urmăririi penale față de persoana juridică SC SRL și persoana fizică SK, precum și instituirea sechestrului asigurator în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, până la concurența sumei de 49.141 lei”,precizează procurorii.

Cercetările sunt efectuate de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul IPJ Sălaj — SICE sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei.

Precizăm faptul că urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.