noiembrie 27, 2022

Ancheta grea in cazul spectaculos deschis de DIICOT anul trecut, in care apar nume sonore din Salaj

Magistratii Curtii de Apel Cluj au dispus luni, 3 iulie, finalizarea dosarului în care sunt inculpate zece persoane, printre care cunoscutii oameni de afaceri Ioan Huluban si Ioan Galis, vicepresedintele Tribunalului Salaj, judecatorul Patritiu Daraban, si lichidatorul Sorin Cosma, dar si doi politisti, luati pe sus de procurori la inceputul anului trecut in urma unor perchezitii.
Dosarul a fost inregistrat luna trecuta la Curtea de Apel Cluj, care a admis contestatia formulata de catre patru dintre inculpati – Ioan Galis, fiica acestuia, Malvina, Ioan Huluban si Sorin Cosma – privind durata urmaririi penale derulate în dosarul DIICOT Salaj si a dispus ca procurorul de caz, Dan Bubuiug, sa rezolve cauza pâna în 10 octombrie 2017.
Aceasta nu este prima contestatie formulata în dosar privind durata anchetei. In primavara acestui an, un astfel de demers era facut si de catre politistii Marius Felician Farcas si Gheorghe Zaha, dar si de agentul vamal Dumitru Bode, urmariti penal în aceasta cauza. Atunci, Curtea de Apel a dispus ca procurorul sa rezolve cauza pâna în 15 iunie, termen care nu a fost respectat. Dan Bubuiug, seful DIICOT Salaj, sustinea ca s-au extins urmaririle penale si pentru alte fapte. stop_coloana
Amintim ca la sfarsitul lunii februarie 2016, DIICOT Salaj a propus arestarea preventiva pe numele mai multor persoane suspectate ca au facut parte dintr-un grup infractional organizat. Au si fost retinute atunci pentru 24 de ore cateva nume sonore din Salaj. Au fost inculpati oamenii de afaceri Ioan Huluban si Ioan Galis, fiica acestuia din urma, Malvina, judecatorul Patritiu Daraban, fostul inspector scolar general si director al Scolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Zalau, Ioan Abrudan, inspectorul vamal Dumitru Ioan Bode, frate al deputatului Lucian Bode, si doi politisti, Vasile Zaha si Marius Farcas. Anchetatorii au adus acuzatii de dare de mita, cumparare de influenta, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, constituirea unui grup infractional organizat, trafic de influenta, luare de mita în forma continuata.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *