Anchetă CNAIR între Zalău și Hereclean. Șoferii, chestionați de unde vin și unde pleacă

Anchetă CNAIR între Zalău și Hereclean. Șoferii, chestionați de unde vin și unde pleacă

O acțiune fără precedent a avut loc pe DN 1F, miercuri dimineață, zeci de mașini fiind oprite în trafic. Cauza a fost recensământul circulației pe care Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) împreună cu Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CSTRI) și cu sprijinul polițiștilor l-a demarat pe o serie de drumuri naționale. Echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) direcționează șoferii pe o bandă de rezervă, unde recenzorii le adresează un set de întrebări care constau în: originea plecării în cursă; destinația cursei; scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Potrivit comunicatului CNAIR, nu sunt înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare.
 Informațiile solicitate sunt complet anonime, în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal.

Acest studiu, coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică, constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare.

Sursa video: Radare Sălaj 🚓🚔

 Fiind vorba despre acțiuni de interes public, CNAIR roagă conducătorii auto să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.

IPJ Sălaj a confirmat acțiunea care, în județul Sălaj, se desfășoară în zilele de 28 septembrie, 12 și 26 octombrie, dar și în data de 2 noiembrie.

Ancheta de circulație Origine-Destinație organizată de CNAIR-CESTIN se va desfășura pe autostrăzile și drumurile naționale din administrarea CNAIR.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *