ANAF publică “lista rușinii”

ANAF publică “lista rușinii”

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va publica în această lună lista cu datornicii care nu şi-au plătit obligaţiile fiscale pentru trimestrul II al anului 2023.

În “lista ruşinii” sunt incluse doar firmele care au datorii fiscale de la 100.000 de lei în sus, la data de 30 iunie 2023.

”Lista ruşinii” este reglementată de Ordinului Ministerului Finanţelor Publice nr. 558/2016 privind Procedura de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Sunt publicate obligaţiile fiscale restante totale care depăşesc 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil; 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu; 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;

După plata restanțelor, durează aproximativ două săptămâni ca debitorul să fie scos de pe ”lista ruşinii”. ANAF efectuează modificările în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, din oficiu.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *