septembrie 28, 2023

ANAF: impozit 10 la sută din venitul brut obținut din chirii. Termen limită pentru înregistrarea contractelor

0

Anul 2023 a adus modificări importante și în privința contractelor de închiriere.

Aceste contracte trebuie declarate la ANAF în 30 de zile, iar impozitul crește. A fost eliminată, de la 1 ianuarie, cota forfetară de 40% și impozitul se calculează acum raportat la venitul brut obșinut din chirii.

Cota de impozitare a crescut de la 6% impozit, la 10% din suma obținută în baza contractelor de închiriere, documente care trebuie trebuie înregistrate la ANAF chiar de la începutul anului 2023.

În cazul contractelor de închiriere aflate în derulare la data de 1 ianuarie 2023, înregistrarea cu modificările survenite între timp se efectuează în termen de cel mult 90 de zile.

Dacă bunul a cărui folosință se cedează este deținut în comun, fiecare coproprietar are obligația înregistrării contractului de închiriere la organul fiscal competent.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut