decembrie 2, 2022

ANAF anunta facilitati fiscale, sub forma anularii obligatiilor accesorii

Contribuabilii salajeni pot beneficia de o serie de facilitati fiscale reglemetate de OG 6/2019, anunta ANAF. Asadar, se continua actiunile de sustinere a contribuabililor in vederea conformarii la plata obligatiilor fiscale, potrivit unui comunicat de presa transmis de AJFP Salaj.

rn

Astfel, ANAF reaminteste celor care inregistreaza obligatii fiscale principale restante, la data de 31.12.2018, ca pot beneficia, in conditiile reglementate de O.G. nr. 6/2019, de o serie de facilitati fiscale.
"Una dintre ele este sub forma anularii, in totalitate, a obligatiilor accesorii, sens in care mentionam ca pana la data de 19.11.2019 au depus, la nivel national notificari/cereri de anulare a obligatiilor accesorii un numar de 38.026 contribuabili.

Astfel, pentru accesarea facilitatii fiscale constand in anularea obligatiilor accesorii, precizam ca, pana la data de 16.12.2019, inclusiv, trebuie sa fie respectate conditiile impuse de lege, respectiv achitarea obligatiilor bugetare principale cu scadente pana la 31.12.2018, precum si a obligatiilor bugetare principale si accesorii cu termene de plata intre 01.01.2019 si 16.12.2019.
Anularea obligatiilor accesorii nu este conditionata de depunerea notificarii privind intentia de a beneficia de aceasta facilitate fiscala, insa este obligatoriu sa fie depusa, pana la data de 16.12.2019, inclusiv, o cerere in acest sens, la organele fiscale competente.

Eficienta accesarii unei astfel de facilitati, consta in aceea ca, prin achitarea voluntara a obligatiilor bugetare principale restante la 31.12.2018, precum si a obligatiilor bugetare principale si accesorii cu termene de plata intre 01.01.2019 si 15.12.2019, se pot anula obligatiile accesorii aferente obligatiilor bugetare principale restante la 31.12.2018. In caz contrar, se vor continua masurile de executare silita asupra tuturor veniturilor si bunurilor detinute de contribuabili pentru recuperarea acestor obligatii.
Cererea de anulare a obligatiilor de plata accesorii poate fi depusa si fara a fi necesara deplasarea contribuabilului la organul fiscal compentent, respectiv prin intermediul serviciului "Spatiul privat virtual".
Administratia fiscala asigura in continuare contribuabilii de intreaga disponibilitate pentru o mai buna informare privind accesarea acestei facilitati fiscale".
Informatii suplimentare se pot obtine utilizand Formularul de contact disponibil pe pagina de Internet www.anaf.ro si telefonic, prin contactarea Serviciului de asistenta telefonica a contribuabililor AJFP Salaj, la nr. 0260/661117 sau Call-center, la nr. de telefon 031.403.91.60.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *