ANAF a pus pe site-ul propriu modele pentru completarea Declarației unice

0
317

ANAF a pus la dispoziție mai multe modele pentru completarea Declarației unice, care trebuie depusă până în data de 25 mai.

Declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
Pentru a veni în ajutorul persoanelor fizice care au obligația depunerii acestei declarații, ANAF anunță că pune la dispoziție mai multe modele pentru completarea acesteia. Acestea se referă la persoanele care obțin venituri din activități independente impuse în sistem real, persoanele care obțin venituri din activități independente impuse la norma de venit, persoanele care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contracte de închiriere în lei și valută), persoanele care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor (contract de închiriere în lei), persoanele fără venituri care optează pentru plata contribuției la sănătate.

Fiecare model de completare poate fi descărcat gratuit de pe portalul-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscale din Secțiunea asistenţă pentru contribuabili, Subsecțiunea Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative/Modele de completare a declarației unice.
Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor, la numărul de telefon 031.403.91.60, prin e-mail sau accesând Formularul de contact disponibil pe portalul https://www.anaf.ro/asistpublic/şi în serviciul Spatjul Privat Virtual.

Declaraţia unică se poate depune electronic, pe hârtie, direct la registratura organului fiscal, sau prin poştă, cu confirmare de primire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.