Americanii vorbesc din nou despre eliminarea vizelor pentru români

0
280

Oficialii americani au adus din nou în discuție posibilitatea eliminării vizelor pentru cetățenii români, prin includerea țării noastre în programul visa waiver.

Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a declarat, marţi, că Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru ţări în programul de renunţare la obligativitatea vizelor, care permite deplasarea în Statele Unite fără viză pentru o şedere de cel mult 90 de zile.
“Avem patru candidaţi în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria şi România”, a declarat Alejandro Mayorkas, citat de Reuters, la un eveniment din industria turismului.

În luna septembrie, Statele Unite au adăugat Croaţia în programul de scutire de vize. În total, 40 de state beneficiază de această facilitate, printre ele numărându-se și Ungaria, Polonia, Grecia, Italia, Franța, Spania.

Visa waiver este un program al guvernului american care permite cetățenilor din anumite țări să călătorească în SUA pentru turism, afaceri sau tranzit pe teritoriul american, fără nevoia de a obține o viză, pentru o perioadă de cel mult 90 de zile. Programul se aplică atât pe teritoriul Statelor Unite, cât și în teritoriile americane.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.