Americanii vorbesc din nou despre eliminarea vizelor pentru români

Oficialii americani au adus din nou în discuție posibilitatea eliminării vizelor pentru cetățenii români, prin includerea țării noastre în programul visa waiver.

Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a declarat, marţi, că Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru ţări în programul de renunţare la obligativitatea vizelor, care permite deplasarea în Statele Unite fără viză pentru o şedere de cel mult 90 de zile.
“Avem patru candidaţi în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria şi România”, a declarat Alejandro Mayorkas, citat de Reuters, la un eveniment din industria turismului.

În luna septembrie, Statele Unite au adăugat Croaţia în programul de scutire de vize. În total, 40 de state beneficiază de această facilitate, printre ele numărându-se și Ungaria, Polonia, Grecia, Italia, Franța, Spania.

Visa waiver este un program al guvernului american care permite cetățenilor din anumite țări să călătorească în SUA pentru turism, afaceri sau tranzit pe teritoriul american, fără nevoia de a obține o viză, pentru o perioadă de cel mult 90 de zile. Programul se aplică atât pe teritoriul Statelor Unite, cât și în teritoriile americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *