septembrie 28, 2023

Amenzi substanțiale pentru tractoarele care intră pe șosele cu roțile murdare de noroi

1

Odată cu sosirea primăverii și reluarea lucrărilor agricole, pe drumurile publice se intensifică circulația utilajelor agricole specifice, dar și a vehiculelor cu tracțiune animală. Șoferii întâmpină riscuri serioase atunci când trebuie să facă slalom printre noroaiele aduse pe stradă de utilajele agricole. Pământul adus pe carosabil poate provoca accidente sau împotmolirea autovehiculelor.

Din punct de vedere legal, Codul Rutier prevede amenzi usturătoare pentru intrarea pe drumurile publice a tractoarelor care au roțile murdare de noroi. Potrivit Codului Rutier, conducătorii de utilaje care nu respectă această regulă riscă o amendă de la 9 la 20 de puncte, respectiv de la 1.305 lei la 2.900 lei.

“Pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roți sau pe caroserie norori ce se depune pe partea carosabilă, ori din care cad sau se scurg produse, substanțe sau materiale ce pun în pericol siguranța circulației constituie contravenție și se pedepsește cu amenda de la 9 la 20 de puncte”, scrie în Codul Rutier, art. 102 alin. 26.

Odată cu demararea lucrărilor de primăvară, primăriile transmit informări care îi vizează pe posesorii de utilaje agricole. Aceștia sunt rugați să respecte legea și să își curețe roțile de noroi înainte de a intra cu utilajele agricole pe drumurile modernizate.

Anii trecuți, au fost raportate mai multe astfel de situații în țară, atât pe drumurile naționale și județene cât și pe cele europene. Șoferii s-au plâns de faptul că șoseaua a devenit alunecoasă, iar noroiul de pe carosabil putea provoca oricând derapări în decor. Atunci când au intervenit, polițiștii au pus marcaje de avertizare în zonele periculoase, au amendat deținătorii de utilaje și i-au obligat să spele cauciucurile înainte de intrarea pe drumurile intens circulate.

1 thought on “Amenzi substanțiale pentru tractoarele care intră pe șosele cu roțile murdare de noroi

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut