Amenzi si pentru administratorii drumurilor

Amenzi si  pentru administratorii drumurilor

Asa dupa cum va informam in editia anterioara a ziarului nostru, anul 2008 a adus o nedorita si ingrijoratoare crestere a numarului de accidente de circulatie pe drumurile din Salaj. Agentii de la Politia Rutiera au sanctionat peste 43 de mii de participanti la trafic pentru incalcarea regulilor de circulatie dar, totodata, au intreprins si actiuni pe linie de sistematizare si organizare a traficului rutier.
Astfel, pe linie de sistematizare si organizarea traficului au fost desfasurate activitati de influentare a administratorilor de drumuri si primariilor orasenesti pentru a asigura conditii optime circulatiei autovehiculelor, In functie de sezon.
“S-au executat 11 controale comune cu Serviciul Drumuri Nationale Zalau si Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj, pe linia verificarii semnalizarii rutiere si a respectarii legislatiei In acest domeniu”, a precizat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant al IPJ Salaj.
Pentru lipsa de implicare In asigurarea viabilitatii drumului public, au fost aplicate 27 sanctiuni contraventionale factorilor de raspundere (Compania Nationala de Autostrazi, administratorilor drumurilor judetene etc.)
In privinta lucrarilor pentru fluidizarea si mentinerea sigurantei in trafic, Tincuta Dumuta ne-a mai declarat ca pe DN 1F au fost aplicate 22 seturi de benzi pentru marcaje rezonatoare, 4 seturi de butoni reflectorizanti transversali (la intrarea In curbe deosebit de periculoase), precum si 9 indicatoare de avertizare rutiera, reflectorizant-fluorescente.
In apropierea Zalaului, la intersectia DN 1F cu DC 73 (Stana) a fost amenajata intersectia prin realizarea unei benzi de stocare care faciliteaza accesul spre localitatea Stana.
“In anul 2008, in municipiul Zalau, s-au mai amenajat aproximativ 400 noi locuri de parcare, prin crearea de sensuri unice pe trei strazi, existand la data Intocmirii prezentei analize un numar de aproximativ 4.200 locuri de parcare la nivelul municipiului”, a mai adaugat Tincuta Dumuta.
In aceasta perioada s-au instalat 8 semafoare pentru vehicule si 4 pentru pietoni, la alte 34 de semafoare fiind montate leduri in loc de becuri.
Tot In Zalau s-au refacut 8000 metri patrati de marcaje longitudinale, iar la trecerile pentru pietoni au fost efectuate marcaje transversale pe o suprafata de peste 800 mp.
De asemenea, tot in municipiul resedinta de judet au fost reconfigurate doua intersectii, acestea fiind transformate in sensuri giratorii.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *